ČLÁNEK

Základní modul pro práci s textem, obrázky a soubory.

Článek dokáže editovat jakýkoliv text pomocí nastrojů podobné textovým procesorům typu Word.

Kromě základních funkcí, jako např. zvýraznění textu, změnu barvy, řezu a velikosti písma, zarovnání bloku nebo vložení tabulky, má i tyto speciální funkce vytvořené pro publikační systém Progres:

  • jednoduché vkládání obrázků z disku – zmenší velikost (šířku a výšku), nastaví správnou šířku i pro mobily (responzivní obrázek) a vloží na pozici kurzoru bez složitých uploadovacích manažerů. Obrázky lze dodatečně upravit v grafickém editoru.
  • jednoduché vkládání souborů – nahraje na server soubor, zkontroluje za odpovídá zákonu č. 99/2019 Sb. o přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací  a upozorní editora v případě nedostatků. Nakonec vytvoří klikatelný odkaz z názvu souboru, jeho typu a velikosti – např. Rozpočet 2020 (PDF 1,2 MB). Každý soubor je připojen ke článku a tedy nevzniká 1 nepřehledný adresář se všemi soubory. Dále jsou sobory zařeny do vyhledávání a lze tedy prohledávat i jejich obsah pomocí formuláře na stránkách.
  • jednoduché vytváření odkazů – na jiné stránky (z roletky), externí stránky, emaily nebo kontakty.

Zajimavou funkcí je i ukládání historie za poslední rok. Pokud si omylem smažete nějaký text, lze až 1 rok zpětně vyvolat předchozí verzi článku.

 

 

Top